Maanantai-ilta meni hieman kärvistellessä, koska olisin halunnut vielä syödä jotain, mutta selvisin kunnialla. Nukkumaan en taaskaan mennyt ajoissa; yöunien saldoksi tuli 6,5 tuntia. Aamulla olin väsynyt, mutta energinen. Aamupäivällä töissä nukutti, mutta se meni ohi ja piristyin iltaa kohti. Päiväunillekaan ei tehnyt mieli, vaikka helposti sorrun nukkumaan työpäivän jälkeen. Ystäväni tuli istumaan iltaa (emme syöneet mitään!) Joten pysyin dieetissä vallan hyvin. Ilta venyi, joten unien näkemiseen sain käyttää taas vain 6,5 tuntia.

Tänä aamuna heräsin kuitenkin energisenä ja yllättäen myös pirteänä. Aamu alkoi pirtelöllä ja levädriksulla, sekä vihreällä teellä. Olo tuntui muutenkin kevyeltä, ihan kuin olisin laihtunut. Myös peili kertoi vatsan pienentyneen hieman. Ainakin nesteitä ja turvotusta on lähtenyt. Vaa'alla en käy, koska minua ei kiinnosta muutaman sadan gramman tai parin kilonkaan heittelyt, vaan ainoastaan se mikä näkyy peilistä. Fiilistelin koko aamun ja työmatkan kevyttä oloa.

Töissä olen juonut kerran päivssä kupillisen kahvia, jossa on myös maitoa mukana. Yritän päästä eroon ainakin siitä maidosta. Tänään minulla oli eväänä kokonaisia hedelmiä ja pähkinöitä. Tiistaina söin niiden kera myös maustamatonta soijajogurttia.

Töiden jälkeen kävin asioilla ja annoin mielihalulle periksi ja ostin pussilisen kuivahedelmiä, joista osa on päällystetty suklaalla. Helkkarin sokeriaddiktio! Oikeasti ainut mikä siinä pussissa himotti oli se suklaa. Minulla on ollut erittäin huono tapa napata melkein joka päivä töiden jälkeen kaupasta mukaan suklaapatukka ja syödä se kotimatkalla. Täytyy ottaa huomiseksi vesipullo mukaan, yritän vaihtaa tavan veden juomiseen.

Mietin kovasti selviytymisstrategiaa perjantaille ja viikonlopulle. Silloin sorrun helposti mässyttämään kaikenlaista. Suunnittelin, että voisin jopa aloittaa sen paaston lauantaiaamuna heti, jolloin selviäisin sen kanssa viikonlopusta ja saisin myös olla rauhassa kotona ekat päivät, jotka ovat luonnollisesti vaikeimmat.

Tänä iltana ei ole tehnyt mieli napostella. Joko alan tottua tähän tai sitten tuo päivällä tapahtunut suklaansyönti on vienyt mielihalut hetkeksi... Lueskelin lisää tuosta levästä ja päätin lisätä "iltapalaksi" toisenkin leävdrinkin eli ruokalusikallinen levää veteen sekoitettuna. Alan onneksi jo tottua sen makuun.

Pakko muuten kirjoittaa vielä, että vatsani on toiminut erittäin hyvin tämän dieetin aikana. Vatsani tulee hyvin helposti kipeäksi, menee sekaisin, kerää ilmaa tai turpoaa. Mitään näistä ei ole esiintynyt ja suoli on toiminut erinomaisesti useamman kerran päivässä. Tähän tietoon onkin hyvä lopettaa.